Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a locuit timp de peste noua ani in Elvetia, de la sfarsitul anului 1991 pana la inceputul lui 2001, mai mult timp decat se stia pana acum, potrivit informatiilor obtinute de ziarul elvetian Le Matin, transmite AFP.

Kim Jong-UnFoto: Reuters

Pana in prezent, presa elvetiana, care a incercat sa clarifice misterioasa copilarie petrecuta de Kim Jong-Un in Elvetia, a relatat despre o venire a lui in aceasta tara in 1993.

Acum, insa,"documente oficiale (...) arata ca Kim Jong-Un venise sa locuiasca in tara noastra inca din noiembrie 1991, in jurul varstei de noua ani", arata Le Matin.

Ziarul elvetian precizeaza ca a avut acces la un document inregistrat in Arhivele federale, intr-un clasor al serviciului de politie din cadrul Ministerului public al Elvetiei.

Acest document este de fapt un formular ce servea obtinerii unei acreditari diplomatice pentru un anume Nam Chol Pak, functionar in cadrul ministrului de externe nord-coreean.

Potrivit Le Matin, care citeaza acest formular, Nam Chol Pak a intrat in Elvetia la 25 noiembrie 1991, in calitate de oficial al misiunii Coreei de Nord la ONU, in Geneva. El a fost mutat apoi la ambasada Coreei de Nord in Elvetia, situata in Muri, la periferia capitalei Berna.

Oficialul nord-coreean era insotit de sotia sa si cei trei copii, doi baieti si o fata.

Potrivit Le Matin, cei doi baieti, Chol Pak (nascut la 25.09.1982) si Hun Pak (nascut la 05.07.1984) sunt cei doi fii mai mici ai lui Kim Jong-Il, cel care a condus Coreea de Nord din 1994 pana la moartea sa, in decembrie 2011.

Cel care a preluat puterea este fiul sau Kim Jong-Un, cunoscut ca Hun Pak in Elvetia.