Presedintele poligam al Africii de Sud, Jacob Zuma, s-a casatorit vineri cu o a patra sotie, aceasta fiind pentru a sasea oara cand liderul sud-african in varsta de 70 de ani se insoara, relateaza The Telegraph.

Presedintele sud-african Jacob Zuma, in timpul ceremoniei de nuntaFoto: Agerpres/Xinhua

Un comunicat transmis vineri de biroul sau de presa anunta: "Presedintele Jacob Zuma s-a casatorit astazi, 20 aprilie 2012, cu doamna Bongi Ngema in cadrul unei ceremonii traditionale zulu, numita "umgcagco", desfasurata in localitatea sa natala Nkandla. Petrecerea de nunta va fi tinuta in aceasta seara, iar maine (sambata, n.r.) va avea loc "umabo" - obiceiul in care mireasa aduce numeroase cadouri familiei mirelui".

Astfel, logodnica de multa vreme a presedintelui, o femeie de afaceri, se alatura celorlalte trei sotii ale acestuia si va deveni una dintre cele patru prime doamne, a mai mentionat comunicatul.

Liderul sud-african are impreuna cu noua doamna Zuma un fiu de sapte ani. In total, el are 21 de copii.

Este cea de-a treia nunta a lui Jacob Zuma in patru ani si cea de-a doua de cand a venit la putere in 2009, devenind astfel primul presedinte al tarii cu mai multe sotii, situatie legala in actualul sistem liberal post-apartheid.

Pana in prezent, Zuma s-a casatorit de sase ori. Una dintre sotii a murit, iar alta - actualul ministru sud-african al afacerilor interne Nkosazana Dlamini-Zuma - a divortat de el.