Politia si FBI continua vineri cercetarile intr-o pivnita din sudul Manhattanului, in apropiere de apartamentul lui Etan Patz, un copil de 6 ani care a disparut in urma cu 33 de ani, in timp ce se ducea la scoala, relateaza AFP.

Etan PatzFoto: Captura YouTube

Etan a fost primul copil disparut a carui fotografie a aparut pe cutiile de lapte, in incercarea de a ajuta anchetatorii. Presedintele Ronald Reagan a declarat data de 25 mai ziua nationala a copiilor disparuti.

Un cort albastru a fost ridicat in fata imobilului aflat la intersectia dintre Prince Street si Wooster Street, in cartierul Soho, protejand anchetatorii de privirile curioase ale trecatorilor.

Inarmati cu picamare, acestia intentioneaza sa sparga, in a doua zi de cercetari, placa de beton care acopera podeaua acestei pivnite, si care ar fi fost turnata, potrivit presei americane, la putin timp dupa disparitia baietelului.

Aceasta pivnita era folosita la acea epoca de un zilier, Othniel Miller, care muncea in imobilul in care locuia si Etan Patz, aflat la aproximativ 50 de metri departare.

Micutul il cunostea bine pe Othniel Miller, care locuieste in prezent la Brooklyn. El il ajuta la mici munci si, potrivit New York Times, anchetatorii cred ca acesta l-a ucis si l-a ingropat in acest beci, dar Miller nu a fost arestat niciodata.

Etan a disparut in 25 mai 1979, atunci cand, pentru prima oara, parintii sai i-au permis sa mearga singur sa ia autobuzul scolar, aflat la doua strazi de locuinta sa.

Disparitia sa de neinteles a traumatizat intreaga tara. Sute de politisti au fost mobilizati pentru a-l gasi.

Micutul a fost declarat mort in iunie 2001 de un tribunal din Manhattan, dar ancheta a fost redeschisa in urma cu doi ani de procurorul Cyrus Vance.