Fostul premier italian Silvio Berlusconi s-a prezentat vineri, spre surprinderea generala, la Tribunalul din Milano, la o audiere in procesul Rubygate, in care este acuzat de intretinere de relatii sexuale cu minore si abuz de functie, relateaza AFP.

Audierea de vineri este consacrata, de asemenea, audierii unor martori, respectiv a tinerelor care au declarat ca au participat la petrecerile organizate la resedinta sa din Milano, precum si a functionarilor din politie care au strans marturiile acestora.

Luni, la termenul anterior, o tanara marocana, fotomodel, chemata sa depuna marturie la Milano, a oferit cateva detalii "picante" despre petrecerile bunga-bunga, numele sub care sunt cunoscute petrecerile organizate in resedintele lui Il Cavaliere.

Fostul sef al Guvernului italian este acuzat, in cadrul scandalului "Rubygate", ca a platit-o in aproximativ zece randuri pentru prestatii sexuale pe tanara marocana Karima El Mahroug, alias "Ruby", intre februarie si mai 2010, pe cand aceasta era minora, o infractiune pedepsita in Italia cu trei ani de inchisoare. Amandoi neaga insa ca ar fi intretinut relatii sexuale.