Portrete ale lui Stalin urmeaza sa apara pe autobuzele din 40 de orase rusesti si din Comunitatea Statelor Independente (CSI), odata cu apropierea Zilei Victoriei, relateaza Russia Today, potrivit Mediafax. Autorul initiativei "Autobezele Victoriei", Viktor Loghinov, a declarat joi ca miscarea a cunoscut anul acesta cel mai mare interes, tot mai multe orase dorind sa participe.

Astfel de proiecte s-au desfasurat in diferite orase din Rusia in 2010 si 2011.

Cei aflati in spatele proiectului planuiesc sa plateasca spatiile publicitare de pe autobuze si sa puna imaginea lui Iosif Stalin, insa mai au nevoie de aproximativ 5.000 de dolari.

In acest an, si-au anuntat participarea activisti din Moscova, Sankt Petersburg, Volvograd, Kursk si alte orase. Din cadrul CSI, acest proiect a primit suportul activistilor din Kiev, Minsk, Tallinn si Riga.

Organizatorii au declarat ca acest proiect este o tentativa de a impiedica falsificarea istoriei si un tribut adus eroilor care au luptat sub comanda lui Stalin in al Doilea Razboi Mondial.

Autoritatile din Moscova au condamnat in 2011 aceasta initiativa si spera sa o impiedice in acest an, la fel ca si autoritatile din Riga si Tallinn.