Kevin Forts este un tanar american in varsta de 23 de ani si venereaza un criminal in serie. In a treia zi de la inceputul procesului impotriva norvegianului Anders Breivik, Kevin Forts se recomanda drept un prieten de corespondenta al acuzatului Breivik, relateaza Der Spiegel. Tanarul afiseaza o privire patrunzatoare si pozeaza cu mainile la spate. Vrea sa para hotarat si curajos in fata fotografului.

Kevin FortsFoto: captura ecran

Parintii si prietenii au incercat sa-l opreasca sa faca acest pas, insa tanarul din statul american Massachusetts refuza. "Dar vreau sa fac acest lucru pentru a putea reprezenta interesele lui Anders Breivik care, altfel, ar fi fost alterate de mass-media", a declarat tanarul de 23 de ani pentru reporterii tabloidului norvegian VG, cel mai citit ziar din tara.

Publicatia norvegiana dezvaluie faptul ca Forts impartaseste aceleasi puncte de vedere precum cele ale criminalului in serie Anders Breivik. "Eu reprezint alternativa nationalista, la fel ca Breivik", spune Kevin Forts. Forts ii trimite scrisori lui Anders Breivik si schimba idei cu el prin intermediul corespondentei. Drept dovada, el arata o scrisoare redactata chiar de Breivik in celula sa.

Anders Breivik il lauda pe americanul cu o privire oarecum pierduta. Tabloidul norvegian VG a publicat citate din scrisoarea trimisa de Breivik lui Forts: "Am primit scrisori de la suporteri din 20 de tari, insa tu pari cineva care stie sa scrie bine. Da, sunt absolut interesat sa discut probleme ideologice cu tine si ma gandesc cum am putea lucra impreuna".

Der Spiegel noteaza ca tanarul american cerseste, de fapt, atentia publicului. In urma atacurilor din Norvegia de pe 22 iulie 2011, aripile de dreapta si cele anti-islam s-au retras masiv din sfera publica digitala, iar protagonistii, care pana nu demult schimbau idei pe internet, s-au distantat rapid de faptele lui Breivik. Printre ei se numara si blogger-ul norvegian Fjordman. Pana sa se produca atacurile, Fjordman comunica in mod regulat cu Breivik si chiar este considerat un fel de mentor ideologic pentru teroristul norvegian. "Ar trebui sa fie dureros de evident pana acum ca lui Breivik nu-i pasa decat de el insusi", a scris Fjordman pe blogul sau, referindu-se la procesul aflat acum in desfasurare.

Kevin Forts a explicat, intr-un interviu acordat tabloidului norvegian VG, de ce apara crimele lui Anders Breivik: "Eu cred ca sugereaza o motivatie nationalista si o constiinta morala. El se lupta impotriva marxismului cultural si a islamizarii Norvegiei si a constatat ca cea mai rationala cale de a face acest lucru este prin intermediul actelor teroriste de pe insula Utoya si din Oslo".

Intrebat cum poate sa-l apere pe criminalul unor copii nevinovati, Forts a raspuns: "Pentru ca eu cred ca el (Breivik) a folosit aceasta crima ca un atac fara precedent. Nu sunt de parere ca ar trebui sa se intample din nou, insa chiar cred ca a fost atroce, desi necesar pentru a atrage atentia, iar Breivik a facut acest lucru prin intermediul crimelor".

Kevin Forts este de parere ca Breivik "este un nationalist si un patriot si nu un terorist neo-nazist, asa cum il descriu mass-media". "Tot ce puteti vedea acum este socul si sangele varsat pe insula Utoya si in Oslo, insa nu observati ramificatiile politice actuale care vor iesi la iveala in curand. Cred ca, la un moment dat, va fi imposibil sa-l urasti pe Breivik si va veti da seama ca el a actionat, de fapt, pentru a preintampina un razboi", a adaugat Forts.