Presedintele american Barack Obama a cerut o ancheta "aprofundata si riguroasa" cu privire la scandalul ce ii vizeaza pe mai multi agenti din echipa sa de securitate, suspectati ca ar fi apelat la servicii de prostitutie in Columbia, relateaza AFP.

"Ce s-a intamplat aici in Columbia este investigat de directorul Secret Service", a declarat Obama intr-o conferinta de presa sustinuta in orasul columbian Cartagena, unde s-a aflat la sfarsitul saptamanii cu ocazia summitului Americilor.

"Vreau ca ancheta sa fie aprofundata si riguroasa. Evident, voi fi furios" daca faptele se vor adeveri, a mai declarat Obama, care a laudat totodata "munca extraordinara" a Secret Service, o unitate de elita a politiei federale care asigura protectia presedintelui Statelor Unite.

Unsprezece membri ai acestui serviciu au fost suspendati sambata. Ei sunt suspectati ca au recurs la serviciile unor prostituate la Cartagena, in Columbia, unde Barack Obama a participat la summitul Americilor.

Cinci militari americani, implicati de asemenea in acest scandal, sunt anchetati.

Niciunul dintre agentii implicati nu era desemnat sa asigure protectia directa a presedintelui, potrivit Secret Service. Agentii suspendati au fost trimisi la Washington pentru a fi interogati.