Politia nigeriana a organizat un raid intr-un "orfelinat" din sudul tarii unde a descoperit mai multe tinere insarcinate ale caror bebelusi urmau sa fie vanduti pentru ritualuri religioase, a anuntat vineri dimineata politia nigeriana, citata de Le Figaro.

"Am descoperit o uzina de bebelusi [...] in timpul unui raid realizat pe baza unor informatii primite", a declarat un reprezentant al politiei nigeriene, Orji Oyekachi.

Potrivit autoritatilor nigeriene, in timpul operatiunii din 4 aprilie au fost gasite sapte fete, cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani, dintre care trei insarcinate. In urma raidului, politia l-au arestat pe proprietar, sora lui si un complice.

Anchetatorii investigheaza daca tinerele gasite in timpul raidului sunt vinovate sau nu. Acestea au fost si ele retinute de politie.

"Suspectii convingeau femei tinere sa ramana insarcinate promitandu-le suma de 70.000 de naira (340 de euro) dupa nasterea copiilor ce urmau sa fie vanduti pentru ritualuri", a explicat Orji Oyekachi.

Operatiunea nu este prima de acest fel care a dus la destructurarea unei "fabrici de copii".

In octombrie 2011, politia a descoperit 17 adolescente insarcinate intr-o casa din sudul tarii si l-a arestat pe proprietar. Cu cateva luni inainte au fost descoperite 32 de tinere insarcinate in cladirile unei fundatii acuzate ca obligau tinere sa dea nastere la copii pe care organizatia ii vindea.

Traficul de fiinte umane reprezinta o problema grava in statele africane vestice. Sunt raportate adesea cazuri de copii cumparati de la familii pentru munca la camp, in mine sau in uzine. Uneori sunt vanduti pentru prostitutie si rar, sunt torturati sau sacrificati pentru ritualuri de magie neagra.

Agentia Nationala pentru lupta impotriva traficului de fiinte umane a raportat, de asemenea, cazuri de adoptii ilegale.