Charles Sonder, un arhitect in varsta de 24 de ani, a fost numit "Snackman" de internauti dupa ce a oprit, intr-o maniera neasteptata, o bataie din metroul din New York. Tanarul s-a oprit intre doua persoane care incepusera sa se bata si, fara a le adresa vreun cuvant, a continuat nonsalant sa manance snackurile pana unul dintre certareti a coborat din metrou, relateaza New York Times.

Potrivit publicatiei americane, o regula nescrisa dar utila a metroului din New York este ca cei care calatoresc cu trenurile nu intervin in disputele frecvente. Cu toate acestea, Charles Sonder, un fost campion de wresting al Rhode Island care s-a mutat in New York cu doi ani inainte, a ales sa opreasca o bataie din metrou, primul incident de acest fel la care a asistat.

Conflictul a avut loc la sfarsitul lunii martie si a fost filmat cu telefonul mobil de Eitan Noy, un muncitor in constructii in varsta de 25 de ani. Acesta a povestit ulterior ca o tanara cam de 20 de ani care statea langa el a sarit in picioare si a inceput sa loveasca un barbat care se urcase in metrou in ultimul moment. "L-a lovit cu pumnul in fata, l-a lovit cu picioarele, l-a injurat. De indata ce l-a vazut pe barbat, a inceput sa il loveasca, iar el a lovit inapoi", a explicat Noy.

Inainte ca metroul sa ajunga in statie, Charles Sonder s-a indreptat catre usa iar cei doi "combatanti" s-au oprit, posibil pentru a-i face loc sa treaca. Fostul campion de wrestling nu a parasit insa trenul, ci s-a oprit intre ei si, fara sa le adreseze vreun cuvant, a continuat sa isi manance snackurile. Cu Sonder ca bariera, cei doi s-au multumit sa tipe unul la altul, femeia cerandu-i insistent sa nu o urmareasca.

Interventia lui Sonder a fost urmata de cea a unei femei care le-a cerut celor doi sa se linisteasca, spunandu-i tinerei sa stea jos iar barbatului sa coboare din metrou.

Inregistrarea a fost postata pe YouTube in urma cu circa 10 zile, adunand pana la ora actuala mai mult de 1 milion de vizualizari. Internautii l-au numit pe Charles Sonder "Snackman", aplaudandu-i calmul si prezenta de spirit. Tanarul a aflat la inceputul saptamanii de noua porecla, dupa ce a primit un mesaj de la mama sa care incepea cu "Salut Snackman".