Civili furiosi au taiat joi urechile unui barbat pe care il acuzau ca a amplasat o mina artizanala care a ucis doi adolescenti in sudul Afghanistanului, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP.

Cu o zi in urma, o masina a sarit in aer dupa explozia unui dispozitiv ascuns pe un drum din districtul Garmser, in provincia Helmand, un bastion al insurgentilor talibani, ale caror arme predilecte sunt aceste mine artizanale.

"Doi adolescenti au fost ucisi si sase persoane ranite, dintre care trei sunt copii", afirmase Daud Ahmadi, purtator de cuvant al guvernului provinciei Helmand.

"La putin timp, locuitorii au capturat prezumtivul autor al atentatului si au vrut sa-l spanzure in public", a continuat Ahmadi.

Politia si guvernatorul districtului au intervenit pentru a-i salva viata dar oamenii, furiosi, ii "taiasera deja urechile", a precizat purtatorul de cuvant.

"Este un avertisment pentru toti cei care ii omoara pe ai nostri, nu le mai toleram violentele", a avertizat Mullah Mansoor, un locuitor din Garmser.

Anul trecut, peste 3.000 de civili au fost ucisi in cadrul conflictului dintre insurgentii islamisti, in principal talibanii, si coalitia formata dintre fortele coalitiei internationale ale NATO si trupele afghane. Potrivit ONU, talibanii, in special prin intermediul bombelor artizanale si a atentatelor sinucigase, sunt principalii responsabili pentru aceste crime.