Candidatul socialist la alegerile prezidentiale din Franta, Francois Hollande, a dat asigurari miercuri ca, daca va fi ales, obiectivul finalizarii retragerii trupelor franceze din Afganistan la sfarsitul anului 2012 va fi indeplinit, "daca nu exista o imposibilitate materiala", potrivit AFP.

"Dupa o ultima tragedie, Nicolas Sarkozy a accelerat retragerea. Era prevazuta in 2014, acum va fi sfarsitul lui 2013 . Eu am spus intotdeauna ca retragerea ar trebui sa se produca imediat dupa alegerile prezidentiale pentru a se incheia la sfarsitul anului 2012", a declarat Hollande, in cadrul emisiunii "Vorbe si fapte" de la postul France 2.

"Nu va exista, in acest caz, o schimbare a pozitiei mele, nu va exista o surpriza, ceea ce am spus voi face, o voi spune la summitul NATO care va avea loc la sfarsitul lunii mai, adica imediat dupa alegerile prezidentiale", a afirmat el.

"Este nevoie in continuare de un obiectiv politic, nu vom face derogari de la acest obiectiv privind sfarsitul lui 2012, decat daca ar exista o imposibilitate materiala, care nu este demonstrata", a precizat candidatul socialist.