Un clip video video realizat de o miscare civica mexicana ce atrage atentia asupra problemelor grave cu care se confrunta tara nord-americana a ajuns viral inregistrand mai mult de 10 milioane de vizualizari (precum si aproape doua milioane de vizualizari pe YouTube). Intitulata "Copiii incomozi le cer candidatilor", inregistrarea video prezinta diferite situatii violente ale caror protagonisti sunt copii, relateaza 20minutos.tv. Dupa ce iau locul adultilor, copiii ii indeamna pe candidatii la alegerile prezidentiale din vara sa munceasca pentru poporul mexican si pentru tara, mai degraba decat pentru partid.

Clipul viral al unui grup civicFoto: Captura Youtube.com

Realizatorii videoclipului evidentiaza in 4 minute cateva dintre problemele cu care se confrunta Mexicul: saracia accentuata, bandele infractionale, coruptia, violenta stradala, traficul de fiinte umane, rapirile pentru recompensa. Nu lipseste nici scena politicienilor care dorm in Camera Deputatilor. La final, o fata le adreseaza un mesaj celor patru candidati anuntati pentru alegerile prezidentiale ce vor avea loc in luna iulie in Mexic: Andres Manuel Lopez, Obrador Enrique Pena Nieto, Josefina Vazquez Mota, Gabriel Quadri de la Torre.

"Daca acesta este viitorul care ma asteapta, nu il vreau. Gata cu munca pentru partid si nu pentru noi. Gata cu guvernarea tarii in mod superficial. Doamna Josefina, domnule Andres Manuel, domnule Enrique, domnule Gabriel, am ramas fara timp. Mexicul e deja la pamant. Aveti de gand sa candidati pentru un scaun sau veti schimba viitorul tarii noastre?"

Mesajul scris la finalul clipului anunta ca: "Suntem milioane cei care dorim o tara mai buna."

Initiativa ii apartine grupului civic Nuestro Mexico del Futuro care se descrie drept "o miscare sociala fara precedent, la scara nationala, care le-a cerut tuturor mexicanilor sa isi exprime punctul de vedere asupra Mexicului in care ar dori sa traiasca". Initiativa este promovata de Grupo National Provincial, una dintre cele mai mari companii de asigurari din Mexic.

Realizatorii au anuntat ca vor strange propunerile primite din partea cetatenilor intr-o carte intitulata "El Decreto de Nuestro Mexico del Futuro", document pe care grupul civic intentioneaza sa il inmaneze candidatilor la presedintia tarii.