Televiziunea Al Arabiya a obtinut imagini video cu vaduvele si copiii fostului lider al-Qaeda, Osama Bin Laden, aflati intr-o incapere fara geamuri foarte bine pazita, unde servesc o pedeapsa de 45 de zile pentru sedere ilegala in Pakistan, relateaza Daily Telegraph.

Familia lui Bin LadenFoto: Captura YouTube

Filmarea arata cum o femeie citeste in genunchi pe un covor de rugaciune din Koran, in timp ce alta vaduva a lui Bin Laden hraneste cu copil, intr-o incapere care pare a fi o camera de subsol.

Se poate vedea si un pat proptit pe caramizi.

Familia s-a aflat in custodia autoritatilor pakistaneze de cand Bin Laden a fost impuscat mortal de trupele americane in luna mai. Casa lor se afla in Islamabad si este inconjurata de politie.

Desi au petrecut ani de zile langa cel mai cautat terorist din lume, cele trei sotii si doua dintre fiicele cele mari ale sale au fost abia luna trecuta condamnate pentru intrare si sedere ilegale, acesta fiind primul semn ca ar putea fi trimisi acasa - Yemen si Arabia Saudita.

Autoritatile pakistaneze asteapta asigurari ca cele doua state vor proteja familia si le vor tine departe de public.

Avocatul acestora afirma ca exista discutii referitoare la repatrierea lor. "Fizic sunt bine si sunt tratati corespunzator. Psihic bineinteles sunt afectati si este important sa fie lasati sa plece acasa curand".

Deportarea acestora urmeaza fie finalizata pana la terminarea sentinei, pe 18 aprilie.