O bomba improvizata a explodat luni in fata unei filiale a ministerului grec responsabil cu reducerea a 150.000 de locuri de munca din sectorul public pana in 2015, provocand mai multe daune materiale, a anuntat politia elena, citata de Reuters.

Ferestrele cladirii au fost sparte, iar birourile si calculatoarele au fost afectate in explozia de la cladirea Ministerului Reformei Administrative. De asemenea, o masina a fost afectata. Nicio persoana nu a fost ranita in aceasta explozie.

"Nu au existat apeluri de avertizare si riscul ca cineva sa fie ranit a fost mare, cladirea fiind situata central", a spus un oficial al politiei.

Bomba a fost creata din cel putin 5 canistre de gaz, a afirmat politia.

Ministerul este insarcinat cu reformarea unui sector public supradimensionat, o cerinta cheie a creditorilor internationali ai Greciei. Atacul a fost cel de-al doilea in doar o saptamana. O bomba similara a explodat la biroul fostului prim-ministru, Costas Simitis, martea trecuta.

Coalitia de guvernare a statului elen, condusa de primul ministru tehnocrat Lucas Papademos, a denuntat atacul ca fiind o incercare de a destabiliza tara inainte de alegerile electorale de pe 6 mai.

Atacurile cu canistre de gaz asupra politiei si companiilor sunt frecvente in Grecia. Atacurile cu bombe de mici dimensiuni impotriva politicienilor au crescut de cand Grecia a adoptat masuri dure de austeritate conditionate de cele doua ajutoare financiare succesive primite de la Uniunea Europeana si de la Fondul Monetar International.