Un copil de sase ani a murit si peste 30 de persoane au fost ranite duminica, in urma prabusirii unei podele intr-un local din Stains, in apropiere de Paris, transformat in lacas de cult, unde peste o suta de persoane se reunisera in familie de Paste, potrivit Mediafax.

Acest local este folosit de o biserica evanghelica, frecventata in principal de comunitatea haitiana.

Viata unui copil de doi ani, transportat la spitalul Necker din Paris, este in pericol, ca si a unei femei de 42 de ani, a declarat prefectul departamentului, Christian Lambert, care a evocat de asemenea o "urgenta relativa pentru alte 32 de persoane", ranite in cadere.

"Era o ceremonie cu 100-150 de persoane la primul etaj. O parte din primul etaj s-a prabusit din cauza greutatii", a precizat prefectul. "Persoanele au cazut cu podeaua".

O sursa apropiata anchetei a declarat ca structura ar fi putut fi afectata de dansurile foarte ritmate care insotesc de obicei aceste ceremonii.

Bilantul ar fi putut fi mult mai mare. "Nu era nimeni dedesubt", subliniaza Christian Lambert, care a avertizat ca serviciile sale vor examina "problema sigurantei acestei sali". Ancheta este efectuata pentru moment de comisariatul local.

In cadrul operatiunii au fost mobilizati aproximativ 150 de pompieri, 48 de vehicule si un elicopter pentru a evacua ranitii spre spitale.