Cel putin 20 de persoane au fost ucise in duminica Pastelui dupa un atentat cu bomba in apropiere de o biserica din Kaduna, in nordul Nigeriei, cea mai populata tara din Africa, marcata recent de frecvente atacuri islamiste, relateaza AFP.

"Sunt 20 de morti in urma unei duble explozii. Bombele ascunse in doua masini au explodat chiar in fata bisericii", a spus un oficial al serviciilor de securitate, sub protectia anonimatului.

Gruparea islamista nigeriana Boko Haram a efectuat o serie de atacuri impotriva bisericilor cu ocazia Craciunului din 2011. Cel mai sangeros a vizat o biserica din apropierea capitalei federale Abuja si s-a soldat cu 44 de morti.

Papa Benedict al XVI-lea a condamnat duminica "atacurile teroriste sangeroase" care vizeaza in special bisericile crestine din Nigeria, tara cu o populatie de 160 milioane de locuitori, impartiti egal intre musulmani (majoritari in nord) si crestini (in sudul statului).

Potrivit unui oficial al politiei, un kamikaze care conducea o masina a fost oprit la un baraj in apropierea bisericii, a dat in marsarier, s-a indreptat spre un hotel din vecinatate si a detonat bomba aflata asupra sa.

Insurectia gruparii islamiste Boko Haram este din ce in ce mai sangeroasa, in ciuda tentativei de luna trecuta de a demara discutii indirecte cu guvernul.