Sute de persoane i-au adus un ultim omagiu septuagenarului care s-a sinucis miercuri in centrul Atenei, simbol al starii de confuzie si tulburare provocata de criza economica din Grecia, cu ocazia funeraliilor care au avut loc sambata, relateaza AFP.

Funeraliile pensionarului grec Foto: Agerpres/AP

In discursul sau de adio, fiica defunctului, un farmacist pensionar de 77 de ani, a calificat sinuciderea acestuia drept un "act profund politic".

A fost, de asemenea, citit un mesaj al compozitorului Mikis Theodorakis, un contestatar al masurilor de austeritate impuse tarii.

In mod exceptional, conform dorintei defunctului, nu a avut loc o ceremonie religioasa. Corpul sau va fi transferat in Bulgaria pentru a fi incinerat, deoarece in Grecia Biserica Ortodoxa a interzis crearea de crematorii.

Pensionarul in varsta de 77 de ani, fost farmacist, bolnav de cancer, s-a impuscat in cap miercuri dimineata sub ochii trecatorilor, lasand in urma un bilet in care scria ca ii este imposibil sa mai traiasca din pensia pentru care a contribuit la stat timp de 35 de ani.

In scrisoarea de sinucidere vorbeste de guvernul lui Tsolakoglou, primul ministru colaborationist care a guvernat tara in timpul ocupatiei naziste, intr-o referire clara la actualul premier Lucas Papademos.