Miscarea Hamas, aflata la putere in Fasia Gaza, a executat sambata un palestinian acuzat de "colaborare" cu Israelul si alti doi barbati acuzati de "complicitate la crima", a anuntat ministerul de Interne al Hamas, intr-un comunicat citat de AFP.

Cei trei omeni au fost spanzurati intr-un "centru de securitate" din Gaza, potrivit miscarii islamiste, care nu a precizat identitatea condamnatilor la moarte.

Aceasta sunt primele executii din Gaza, de la inceputul anului, pentru "colaborare" cu Israelul. Ultimele cazuri de acest gen s-au inregistrat in iulie 2011, cand doi palestinieni au fost spanzurati.

In martie, un palestinian de 27 de ani acuzat de colaborare cu Israelul a fost condamnat la moarte pentru "tradare" de catre un tribunal militar din Gaza, dar numele sau nu a fost facut public.

De la inceputul anului, autoritatile din Gaza au anuntat condamnarea la moarte a doi oameni, unui pentru "colaborare" cu Israelul si altul pentru uciderea fratelui sau.

Miscarea islamista Hamas, care a preluat puterea in Fasia Gaza in 2007, a efectuat prima executie in aprilie 2010, cand doi barbati au fost spanzurati dupa ce au fost condamnati pentru colaborare cu Israelul.

Potrivit legii palestiniene, persoanele acuzate de colaborare, crima sau trafic de droguri sunt pasibile de pedeapsa capitala.