Un fotograf de presa grec va suferi o operatie vineri pentru ranile suferite la cap, dupa ce a fost batut de politisti in timpul unei manifestatii care a avut loc joi seara la Atena, la o zi dupa ce politistii au batut doi jurnalisti in timpul protestelor, relateaza AFP.

Uniunea fotoreporterilor din Grecia a denuntat agresiunea la adresa lui Manos Lolos, 46 de ani, presedintele aceste uniuni, considerand ca se inscrie la "agresiuni repetate si sistematice care vizeaza intimidarea reprezentantilor media" si "dirijate contra libertatii presei".

Politia a anuntat deschiderea unei anchete interne.

Potrivit unui fotograf AFP, incidentul s-a produs la finalul unei scurte manifestatii a catorva sute de persoane, fata de moartea pensionarului de 77 de ani, care s-a sinucis miercuri dimineata in piata Syntagma din cauza masurilor de austeritate.

"Un grup al fortelor de ordine a izolat grupul nostru de circa 20 de persoane, compus 80% din fotografi, cameramani si jurnalisti, ne-au impins langa o statie de metrou, mi-era teama ca voi cadea, nu am vazut cand politistii l-au lovit pe Lolos insa i-am auzit tipand sa se opreasca, apoi fortele de ordine s-au indepartat si a revenit calmul" a povestit fotograful. "Nimeni nu purta casca pentru ca situatia era calma."

Lolos a fost dus direct la spital, unde medicii au considerat ca are nevoie de operatie.

Violentele politistilor fata de jurnalisti s-au repetat in ultimele luni in Grecia, determinand organizatia Reporteri fara frontiere sa protesteze fata de acest comportament "inacceptabil".