​Centrul Atenei a fost, miercuri seara, scena unor proteste violente dupa ce, miercuri dimineata, un barbat de 77 de ani s-a sinucis tragandu-si un glont in cap pe scarile pietei Syntagma, ce duc catre esplanada Parlamentului. Aproape 2.000 de oameni au iesit in strada la Atena miercuri seara, protestand fata de masurile de austeritate, in locul in care barbatul a ales sa se sinucida, cu cateva ore mai devreme, scrie EUobserver. Piata Syntagma a fost locul a numeroase manifestatii, in ultimii doi ani, impotriva masurilor de austeritate adoptate de Grecia.

The Independent scrie ca, desi au existat ciocniri intre protestatari si fortele de ordine, iar acestea din urma au folosit gaze lacrimogene pentru a ii imprastia pe manifestanti, nu au existat raniti si nu au fost facute arestari.

Pensionarul in varsta de 77 de ani, fost farmacist, s-a impuscat in cap miercuri dimineata sub ochii trecatorilor, lasand in urma un bilet in care scria ca ii este imposibil sa mai traiasca din pensia pentru care a contribuit la stat timp de 35 de ani.