Un barbat in varsta de 77 de ani s-a sinucis miercuri dimineata, tragandu-si un glont in cap, in piata centrala din Atena, provocand emotia trecatorilor, in numar mare la acea ora de varf, informeaza AFP.

Batranul, un farmacist pensionar, s-a sinucis pe scarile pietei Syntagma ce duc catre esplanada Parlamentului, loc al numeroaselor manifestatii din ultimii doi ani impotriva masurilor de austeritate adoptate de Grecia. Politia si serviciile de urgenta nu au putut decat sa constate decesul acestuia.

Politia elena a gasit in hainele batranului o scrisoare, insa a refuzat sa faca public continutul acesteia. Potrivit zvonurilor vehiculate de mass-media, barbatul acuza guvernul ca l-ar fi privat de resurse si ar fi asemanat guvernul grec cu ocupatia nazista a Greciei din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Barbatul suferea, de asemenea, de cancer pancreatic, potrivit unei surse din politie.

Potrivit The Telegraph, barbatul ar fi strigat "in felul acesta nu le voi lasa datorii copiilor mei" chiar inainte de a se sinucide.

Grecia inregistreaza totusi un nivel al sinuciderilor mai scazut decat in tarile din nordul Europei. In 2009, rata sinuciderilor era de trei la 100.000 de locuitori, reprezentand mai putin de o treime din media europeana, potrivit institutului Eurostat.