Un comunicat islamist postat pe un site folosit in general de reteaua teorista Al-Qaida ameninta Germania cu atacuri similare celui comis de Mohamed Merah in Franta, chiar in centrul Berlinului, in cazul in care Germania nu va elibera o femeie musulmana, relateaza AFP.

Textul comunicatulului, care nu este semnat, reia revendicarea formulata la sfarsitul lunii martie de organizatia Al-Qaida din Maghrebul Islamic (AQMI), care anunta ca il are ostatic pe un inginer german rapit pe 25 ianuarie in Nigeria, cerand, in schimb, eliberarea unei femei musulmane inchisa in Germania.

Textul se adreseaza "batranei Angela Merkel", cerandu-i "sa traga invataminte din atacurile produse in Franta" si sa o elibereze imediat pe Um Seif Allah al-Ansariya.

Comunicatul a fost postat pe site-ul Shumukh al-Islam, apropiat de reteaua terorista Al-Qaida.

Mohamed Merah a ucis sapte persoane, in perioada 11 - 19 martie, in mai multe atacuri armate comise in sudul Frantei. El a fost ucis de serviciile de securitate franceze.

"Mohamed Merah nu este mort, el se afla in Germania, in Marea Britanie, in America si in toate statele care sunt ostile islamului si musulmanilor", a mai precizat comunicatul.