Pixuri, creioane, etichete, ascutitori, banda adeziva. Hartie de birou cu tonele. Hartie igienica la fel. Scari, cutii de aluminiu. Maturi, farase, galeti, mopuri si alte instrumente de curatat. Un Hausmeister de la administratia orasului Stuttgart, acum in pensie, a fost prins cu cca 25 de tone de bunuri furate de la fostul loc de munca. Acestea erau depozitate in locuinta sa de 100 de metri patrati. Politia din Stuttgart e ocupata acum sa catalogheze milioanele de lucruri mai mari sau mai mici, furate in timp, de pensionarul de 69 de ani.

UPDATE Intre timp, politia a contabilizat in parte prada: 150 de pachete de hartie Xerox a 500 de file, 7.500 de pixuri, 250 de perii de toaleta, 750 de cilindri si broaste cu chei, trei duzini de galeti, 20 de scari pliante, zece stingatoare de incendii, 25 de stalpi de marcaj metalici pentru parcari, un container intreg de hartie igienica si role de hartie pentru bucatarie, maturi de casa si curte, farase, carpe de curatat, radiere, benzi adezive, agrafe de birou, mai multe aspiratoare, un furtun si instalatia de irigare aferenta. Cireasa pe tort au fost diverse medalii de onoare primite de administratia orasului, ca si un dosar cu manuscrisele luarilor de cuvant ale unui fost primar general al Stuttgart-ului.

Politia a dat de urma presupusului hot in urma unei sesizari anonime. Miercuri s-a facut perchezitia la locuinta fostului Hausmeister, iar vineri marfa a fost transportata cu trei camioane, intr-un depozit al politiei. "Valoarea bunurilor poate sa atinga mai multe sute de mii de euro", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Stuttgart, Olef Petersen, pentru Spiegel Online.

Barbatul domiciliat in zona Ludwigsburg, nu departe de Stuttgart, a fost angajat de stat timp de 25 de ani. Pana in anul 2007, cand a iesit la pensie, in calitate de ingrijitor de imobil el a avut acces practic peste tot, de la depozitele de materiale, pana la birouri.

Fostul om de serviciu a recunoscut ca a furat cu bucatica, pe tot parcursul acestor ani. El insa nu a declarat pana acum, la politie, care a fost motivul sustragerilor sale repetate. A spus doar ca nu intentiona sa le vanda. Faptul apare evident prin acumularea obiectelor, in locuinta sa.

Impotriva suspectului n-a fost emis mandat de arestare, deoarece are o locuinta permanenta si o parte dintre fapte, data fiind lunga perioada de timp in care s-au produs, s-ar fi prescris, au declarat surse din politie. Bunurile urmeaza a fi restituite administratiei orasului Stuttgart. Procuratura n-a decis inca daca barbatul va fi supus unei expertize psihiatrice.

Stirea a facut ocolul mass-mediei din Germania si mai ales din Baden-Württemberg, landul svabilor renumiti pentru zgarcenia si mania lor de a aduna lucruri. Sub titlul parodic "Fura, fura, umple-ti casa", Spiegel Online prezinta si o fotogalerie cu marfa confiscata de la Hausmeister-ul cel strangator.