Un barbat inarmat a deschis focul luni la un colegiu privat din Oakland, California, anunta Reuters. Autoritatile din Oakland sustin ca au retinut un posibil suspect. Suspectul este un "barbat asiatic, corpolent" si ar avea in jur de 40 de ani.

Universitatea Oikos din Oakland, CaliforniaFoto: Agerpres

Sapte persoane au fost ucise, iar alte trei ranite in urma atacului armat de la colegiul privat din Oakland, a anuntat presedintele consiliului local, Larry Reid, in cadrul unei conferinte de presa.

Atacatorul ar fi deschis focul in interiorul unei sali de lectura in care avea loc un curs de asistenta medicala. Colegiul Oikos din Oakland este frecventat in mare parte de studenti ai comunitatii catolice coreene, transmite The Telegraph.

Patru persoane ranite in urma atacului armat au fost transportate la un spital din Oakland. Un purtator de cuvant al politiei din Oakland a declarat reporterilor ca nu poate preciza deocamdata numarul de persoane decedate.

Autoritatile au precizat ca suspectul este un "barbat asiatic, corpolent" si ar avea in jur de 40 de ani, informeaza AFP. Cinci ambulante au fost trimise la locul atacului, dupa cum au precizat pompierii din Oakland pe contul de Twitter, facand referire la "numeroase persoane ranite".