Un avion de tip ATR-72 s-a prabusit luni, in Siberia, cu 43 de persoane la bord. Potrivit celui mai recent bilant anuntat de Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta exista cel putin 32 morti si 11 raniti, informeaza AFP. Au fost gasiti 12 supravietuitori, 5 dintre acestia fiind in stare critica.

Accidentul aviatic din Siberia (captura tv)Foto: Agerpres/Xinhua

"Cadavrele a 29 de persoane au fost gasite. 14 raniti au fost evacuati de la locul catastrofei cu elicopterul", a precizat filiala regionala a ministerului intr-un comunicat.

Un bilant initial informa ca 16 persoane au fost gasite decedate si ca exista 12 supravietuitori.

"Aparatul decolase de pe aeroportul Roscino, de langa Tiumen, si se indrepta spre Surgut (in Siberia). Potrivit datelor preliminare, la bord erau 39 de pasageri si 4 membri ai echipajului", a mai precizat responsabilul rus.

Potrivit agentiei de presa ruse, aparatul a disparut de pe radare la putin timp dupa decolare. El s-a prabusit la 40 de kilometri de aeroportul de pe care decolase.

Echipele de salvare au gasit aparatul in flacari. Aparatul s-a rupt in doua, iar in imaginile televizate se puteau vedea doar coada si partea din spate a fuselajului.

Potrivit Reuters, cutia neagra a fost gasita si recuperata. "Am pierdut contactul cu aeronava la trei minute dupa decolare", a precizat un oficial de la ministerul pentru situatii de urgenta.

Avionul apartine companiei locale Utair.

Accidentul a survenit in jurul orei locale 07.50 (01.50 GMT), conform agentiei RIA Novosti, citat de Agerpres.