Secretarul de stat american Hillary Clinton a anuntat sambata, in timpul unei conferinte de presa sustinute cu ocazia unei vizite in Arabia Saudita, ca discutiile dintre Grupul 5+1 si admistratia de la Teheran, pe tema programului nuclear al Iranului, se vor desfasura pe 13 si 14 aprilie la Instanbul, informeaza AFP.

"Discutiile stabilite la Istanbul, pe 13 si 14 aprilie, reprezinta o fereastra catre Iran, iar aceasta va ramane deschisa pe termen nelimitat", a declarat Hillary Clinton.

"Suntem hotarati sa impiedicam Iranul sa obtina arme nucleare" a adaugat secretarul de stat american adaugand ca "ducem o politica de preventie, nu de izolare. II revine Iranului sa demonstreze, prin actiunile sale, ca este un partener de buna credinta si sa participe la negocieri facand efortul de a obtine rezultate concrete".

Ministrul iranian de Externe, Ali Akbar Salehi, a anuntat miercuri ca discutiile dintre Iran si Grupul P5+1, pe tema programului nuclear al Teheranului, vor fi reluate pe 13 aprilie. Locul desfasurarii negocierilor nu fusese inca decis la acea data.

Grupul P5+1 este format din 5 membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU (SUA, Rusia, China, Franta si Marea Britanie) si Germania.