Serbia spera sa adere la Uniunea Europeana inainte de anul 2018, a declarat intr-un interviu pentru publicatia italiana Il Sole 24 Ore presedintele sarb Boris Tadic, potrivit Agerpres. Liderul de la Belgrad a mai aratat ca Serbia depune toate eforturile pentru a deveni un partener mai atractiv pentru oamenii de afaceri straini.

Serbia a primit, pe 1 martie, statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeana. Acest lucru inseamna ca un consens privind acordarea acestui statut pentru Serbia fost atins in unanimitate de catre statele membre UE, dupa ce Romania blocase, intr-o prima faza, luarea unei hotarari in acest sens.

Boris Tadic este convins ca problema kosovara nu va constitui o piedica pentru aderarea Serbiei la UE, chiar daca Belgradul nu si-a schimbat pozitia principiala cu privire la independenta Kosovo. Acest lucru nu se va rasfrange in niciun fel asupra graficului de negocieri in vederea aderarii la UE, grafic ce va fi fixat pe parcursul anului 2012, a subliniat Tadic: "Candidatura Serbiei a fost deja pusa de acord, iar pentru alte tari ale Europei de Est procesul de negocieri a durat in medie 5-6 ani", a amintit presedintele sarb.