Cel mai mare premiu din istoria loteriei americane, in valoare de 640 milioane de dolari, a fost castigat in urma tragerii loto de vineri noapte, informeaza Reuters. Organizatorii nu stiu deocamdata daca suma se va imparti intre mai multi castigatori.

UPDATE Filiale ale Loteriei Mega Millions din statele americane Maryland, Illinois si Kansas au anuntat ca au vandut bilete castigatoare. Astfel castigul se imparte, deocamdata, intre trei jucatori.

Loteria din Illinois a precizat ca posesorul biletului castigator a lasat aparatul sa aleaga aleatoriu numerele norocoase.

Daca exista mai multe bilete castigatoare posesorii acestora vor imparti premiul. "Sansele sa existe un singur castigator sunt de 175 de milioane la 1", a declarat Margaret DeFrancisco, presedintele Georgia Lottery Corporation.

Pretul unui bilet este 1 dolar si, ca urmare a numarului mare de bilete cumparate, organizatorii au estimat ca va dura cateva ore pana sa identifice toti castigatorii.

Recordul anterior este din 2007, cand doua persoane au impartit marele premiu de 390 milioane de dolari.

Circa jumatate din suma oferita de loterie revine castigatorilor, 35% revine guvernului statal iar 15% sunt folositi pentru costurile de operare si cheltuieli aditionale, scrie Reuters. Castigurile mai mari de 5.000 de dolari sunt impozitate de serviciul fiscal american cu 25%.