Este "clar" ca presedintele sirian nu a luat "masurile necesare" pentru a pune in aplicare planul de iesire din criza propus de Kofi Annan, emisarul Naţiunilor Unite şi Ligii Arabe pentru Siria, desi a promis acest lucru, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, potrivit AFP. Departamentul de Stat american a cerut "mentinerea presiunilor" asupra presedintelui Bashar Al-Assad.

"Arestarile si violentele continua si astazi in Siria", a constatat purtatorul de cuvant Victoria Nuland. Armata siriana si-a intensificat miercuri operatiunile impotriva rebelilor din tara. Cel putin 21 de persoane au murit miercuri in urma confruntarilor dintre armata si rebeli din centrul tarii.

"Il vom judeca pe Bashar Al-Assad prin prisma actiunilor sale si nu a promisiunilor", a declarat Victoria Nuland. Ea a cerut intensificarea presiunilor asupra lui Bashar Al-Assad si a mentionat ca arestarile si violentele nu reprezinta un semn bun.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, i-a cerut, de asemenea, presedintelui Siriei sa aplice "imediat" planul lui Kofi Annan. Acest plan prevede incetarea oricarei forme de violenta, furnizarea de ajutoare umanitare in zonele afectate de lupte si eliberarea persoanelor detinute arbitrar.