Al Jazeera a anuntat ca a decis sa nu difuzeze imaginile video cu crimele comise de Mohamed Merah, intr-un scurt comunicat publicat pe site-ul sau de internet si citat de AFP.

"In conformitate cu codul de etica si tinand cont ca imaginile nu adauga nicio informatie care nu este deja de domeniul public, Al Jazeera nu va difuza continutul acestora", potrivit sursei citate.

Al Jazeera a precizat ca a refuzat mai multe cereri ale unor televiziuni concurente care doreau sa obtina imaginile.

"Deontologic vorbind, am vazut ca nu exista informatie, care ar fi afectat respectul pentru cei morti, pentru victime. Aceasta este tot", a precizat seful biroului Paris al Al-Jazeera, Zied Tarrouche.

In cursul diminetii, televiziunea qatareza Al Jazeera, care a primit un videoclip cu crimele jihadistului francez Mohamed Merah, anuntase ca va lua marti decizia daca va difuza sau nu imaginile, potrivit sefului biroului teritorial Paris al Al Jazeera, Zied Tarrouche, citat de AFP.

"Nu suntem o televiziune de senzational, nu cautam sa difuzam imagini fara a evalua riscul si consecintele si din acest motiv conducerea va decide astazi, in cadrul unei sedinte la sediul din Qatar, difuzarea sau nu a acestui videoclip", a precizat acesta.

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Alain Juppe, a afirmat marti ca, personal, ar prefera ca televiziunea qatareza sa nu difuzeze imaginile. "Cred ca aceasta incitare la violenta, la crima, asupra unor creiere deranjate, fragile, este detestabila", a comentat el.

Mohamed Merah, francezul de origine algeriana in varsta de 23 de ani, convertit la jihadism, dupa o cariera de mic delincvent, in urma unor sejururi petrecute in Pakistan si Afghanistan, a ucis in datele de 11, 15 si 19 martie trei militari, trei elevi si un profesor la un liceu evreiesc.

Acesta si-a filmat crimele.

Un stick USB cu filmul a fost trimis, intr-un plic care are pe stampila postei data de miercuri, biroului parizian al Al Jazeera.

"Este un montaj video cu imagini ale diferitelor crime, pe fond de muzica si versete din Coran", a precizat o sursa din politie.

Mohamed Merah a fost ucis joi de fortele speciale ale politie franceze, Raid, dupa un asediu de peste 30 de ore.

UPDATE Nicolas Sarkozy cere televiziunilor sa nu difuzeze "sub niciun pretext" imaginile.

"Cer responsabililor tuturor televiziunilor sa nu le difuzeze sub niciun pretext", a declarat Sarkozy, in cursul unui discurs sustinut in fata politistilor si a magistratilor.

Familia lui Jonathan Sandler, profesorul ucis alaturi de fetele sale in varsta de 4 si 5 ani de Mohamed Merah, a solicitat presei sa nu difuzeze imaginile.