Nicolas Sarkozy a anuntat luni la postul France Info ca i-a transmis "emirului din Qatar" ca teologul musulman controversat Yusuf Al-Qaradawi nu este binevenit in Franta, unde acesta trebuie sa vina la inceputul lui aprilie la invitatia unei organizatii musulmane, potrivit Mediafax.

"I-am spus emirului din Qatar insusi ca acest domn nu este binevenit pe teritoriul republicii franceze", a declarat presedintele francez. De origine egipteana, Yusuf Al-Qaradawi are nationalitate qatariana si este titularul unui pasaport diplomatic.

"Va avea loc un congres al unei organizatii, anume UOIF (Uniunea organizatiilor islamice din Franta). Am spus ca nu vor fi bineveniti pe teritoriul republicii un anumit numar de oameni care au fost invitati la acest congres si care tin sau care vor sa tina discursuri care nu sunt compatibile cu idealul republican", a declarat presedintele, citeaza Mediafax.

Yusuf Al-Qaradawi, in varsta de 86 de ani, este considerat ca fiind unul dintre cei mai influenti teologi ai islamului sunnit datorita aparitiilor sale la postul de televiziune Al Jazeera si pe site-ul de Internet IslamOnline.

Acesta a parasit Egiptul in anii 1960 dupa ce a fost arestat de regimul fostului presedinte Gamal Abdel Nasser care a persecutat Fratia Musulmana. Acesta a fost invitat sa participe la 6 aprilie la Bourget, in apropiere de Paris, la adunarea anuala a UOIF alaturi de Mahmoud al-Masri, predicator egiptean celebru, care s-a deplasat deja in Franta in decembrie 2011.