Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost inculpat luni seara pentru "proxenetism intr-o grupare organizata" de judecatorii care se ocupa de cazul supranumit hotelul Carlton din Lille, au anuntat avocatii acestuia, potrivit AFP.

"El a sustinut cu fermitate ca nu este vinovat de nici una din aceste fapte si ca nu a fost niciodata constient ca femeile intalnite ar putea fi prostituate", a declarat Richard Malka, unul dintre avocatii lui Strauss-Kahn. Audierea fostului sef FMI a inceput luni dupa-amiaza.

Dupa doua zile si o noapte de arest intr-o cazarma a jandarmeriei din Lille acum o luna, Strauss-Kahn a primit o citatie de punere sub acuzare pentru "complicitate la proxenetism in forma agravanta intr-o grupare organizata" si "ascunderea unor abuzuri de bunuri sociale".

DSK era initial convocat pentru 28 martie, insa nu a fost furnizata nicio precizare cu privire la motivul devansarii datei audierii sale.

Magistratii care au instrumentat cazul au cautat sa afle mai ales daca fostul director general al Fondului Monetar International stia ca participantele la seratele libertine la care acesta a luat parte, in special la Paris si Washington, erau remunerate.

Intre timp, miercuri, la New York, va avea loc prima audiere civila in cazul agresiunii sexuale de la hotelul Sofitel, fostul director al FMI fiind acuzat in acest caz de camerista Nafissatou Diallo.