Tatal lui Mohamed Merah, autorul crimelor de la un institut evreiesc din Toulouse, a hotarat sa-si ingroape fiul in Algeria, anunta AFP.

"Am decis sa-mi ingrop fiul, cu voia lui Allah, in Algeria", a declarat Mohamed Benalel Merah pentru AFP. "Fratele sau, Abdelghani, m-a sunat pentru a ma asigura ca se pregatesc sa se intoarca in Algeria. Mohamed are un pasaport algerian si este inregistrat la Consulatul din Toulouse inca de cand s-a nascut", a precizat Benalel Merah.

Acesta a anuntat ca intentioneaza sa depuna o plangere impotriva Frantei pentru "uciderea" fiului sau. "Voi angaja cei mai mari avocati si voi munci tot restul vietii mele pentru a acoperi costurile. Vreau sa depun plangere impotriva Frantei pentru uciderea fiului meu", a mai declarat Mohamed Benalel Merah.

"Franta este o tara mare, care avea mijloacele necesare arestarii fiului meu in viata. Ei ar fi putut sa-l captureze folosind gaz si sa-l aresteze, de preferat viu", a afirmat tatal lui Merah.

Tatal lui Mohamed Merah s-a despartit de sotia sa in 1994, pe cand Mohamed avea doar sase ani, el fiind si mezinul familiei. Benalel Merah locuieste in prezent in regiunea Tiaret, la 340 de kilometri vest de capitala Alger, si conduce o firma de materiale de constructie.

"Mohamed isi dorea sa se intoarca in Algeria si sa-si intemeieze o familie, pentru ca incepuse sa urasca Franta, iar situatia sa sociala devenise dificila", a povestit un unchi al criminalului. In urma divortului, tatal lui Mohamed nu a pastrat "relatii stranse" cu copiii sai.

Francezul de origine algeriana, Mohamed Merah, cel care a ucis sapte persoane in sud vestul Frantei, a murit joi dimineata, in cursul unui asalt al fortelor speciale de politie, dupa un schimb sustinut de focuri care a urmat unui asediu de 32 de ore.