Ministerul israelian de Externe a anuntat, luni, ca Israelul a decis sa intrerupa orice contact cu Consiliul pentru drepturile omului al ONU, dupa ce organismul international a anuntat o ancheta internationala cu privire la consecintele colonizarii israeliene in Cisiordania si in Ierusalimul de Est, relateaza Reuters.

Decizia anuntata de Ministerul de Externe inseamna ca Israelul nu va permite accesul in tara al echipei de ancheta pe care Consiliul ar urma sa o trimita, a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului, Yigal Palmor.

"Nu mai lucram cu ei", a declarat Palmor referindu-se la forumul de la Geneva. "Am participat la intalniri, la discutii, la planificarea unor vizite in Israel. Toate acestea s-au incheiat", a declarat reprezentantul Ministerului de Externe israelian.

Ancheta internationala a fost lansata joia trecuta dupa ce Consiliul Drepturilor Omului in cadrul ONU a condamnat un proiect israelian pentru construirea de noi unitati de locuit pentru colonistii evrei in Cisiordania si in Ierusalimul de Est.

Initiativa a fost prezentata de Autoritatea Nationala Palestiniana iar Statele Unite ale Americii au fost singurele care au votat impotriva ei.