Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a anuntat joi ca va introduce pedepse penale pentru a lupta impotriva “indoctrinarii” cu ideologii extremiste prin intermediul internetului, a calatoriilor in strainatate sau a mediului carceral, relateaza AFP.

El a sustinut un scurt discurs, in urma crimelor din Toulouse si Montauban (sud-vest), al caror prezumtiv autor afirmase ca este membru al al-Qaeda si efectuase mai multe sejururi in Afghanistan si in Pakistan.

"De acum inainte, orice persoana care consulta frecvent site-urile care propovaduiesc terorismul sau care incita la ura va fi pedepsita penal", a avertizat el.

"Franta nu va tolera recrutarea fortata sau indoctrinarea ideologica pe teritoriul sau", a subliniat Sarkozy, care a adaugat ca va fi demarata o ancheta pentru a se stabili in ce inshisori este propagat extremismul in Franta.

“Orice persoana care se deplaseaza in strainatate pentru a urma cursuri de indoctrinare cu ideologii care conduc la terorism va fi pedepsita penal", mai spus acesta.

Seful statului a insistat asupra faptului ca niciunul dintre musulmanii francezi nu are vreo legatura cu “motivatiile nebunesti ale unui terorist".

"Compatriotii nostri musulmani nu au nicio legatura cu motivatiile nebunesti ale unui terorist. Nu trebuie sa amestecam lucrurile. Inainte de a lua drept tinta copii evrei, ucigasul a tras asupra musulmanilor", a subliniat el.