Hero Brinkman, un parlamentar olandez din partea formatiunii de extrema-dreapta Partidul Libertatii (PVV), a anuntat, marti, ca demisioneaza din partid invocand lipsa de democratie in interiorul gruparii, relateaza Radio Netherlands Worldwide. Parlamentarul a precizat ca nu este de acord cu strategia PVV in ceea ce priveste imigrantii est-europeni si a criticat site-ul anti-imigranti lansat de partid.

"Toate incercarile mele de a democratiza partidul au esuat. Nu sunt de acord cu strategia Partidului Libertatii si dezaprob modul in care partidul trateaza oamenii", a declarat Brinkman intr-un comunicat de presa.

Brinkman a criticat site-ul lansat de PVV ce ii invita pe olandezi sa trimita reclamatii la adresa imigrantilor est-europeni. "Migratia pentru munca este legala, iar daca ai plangeri cu privire la comiterea de infractiuni ar trebui sa mergi la politie", a adaugat Brinkman.

Decizia lui Brinkman se rasfrange asupra majoritatii parlamentare ce sustine guvernul olandez. Politicianul a precizat insa ca nu isi va retrage sprijinul acordat guvernului minoritar condus de Mark Rutte. Coalitia minoritara si Partidul Libertatii detin, impreuna, 76 de locuri, adica 50% + 1 din totalul locurilor (150) din Camera Inferioara a Parlamentului.

Disputa cu privire la site-ul anti-imigranti nu este prima disputa dintre Brinkman si Geert Wilders, liderul PVV. Parlamentarul a incercat anterior sa initieze in interiorul partidului o miscare a tinerilor insa propunerea a fost respinsa de Wilders. Brinkman a criticat in numeroase randuri lipsa de democratie interna din PVV.

Amintim ca Partidul pentru Libertate (PVV), condus de Geert Wilders, a lansat un website-ul xenofob care indeamna olandezii sa semnaleze problemele pe care le intampina din cauza afluxului de imigranti din Europa de Est. "V-ati pierdut locul de munca in favoarea unui polonez, bulgar, roman sau alt est-european? Vrem sa stim. Asteptam povestea dumneavoastra", indeamna realizatorii site-ului. In 48 de ore de la lansare, au fost postate 22.000 de reclamatii.

Cu toate ca reprezentantii angajatorilor precum si reprezentanti ai clasei politice olandeze au condamnat aceasta initiativa, premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat ca nu va adopta o pozitie precizand ca "nu este site-ul Guvernului".

Insa eurodeputatii au decis sa-l invite pe premierul olandez in fata Parlamentul European, pentru a-si explica "tacerea asurzitoare" legata de site-ul xenofob impotriva est-europenilor.