Curtea Constitutionala din R. Moldova a validat luni alegerea lui Nicolae Timofti in functia de presedinte al tarii, respingand in acelasi timp sesizarea Partidului Comunistilor (PCRM) privind constitutionalitatea alegerilor, relateaza Jurnal de Chisinau, citeaza Mediafax.

Curtea Constitutionala, care s-a intrunit luni la ora 14.00, a validat alegerile prezidentiale din 16 martie. Totodata, magistratii au respins sesizarea PCRM cu privire la constitutionalitatea alegerilor, pe motiv ca nu au fost prezentate suficiente argumente.

Parlamentul de la Chisinau l-a votat vineri pe magistratul Nicolae Timofti in functia de presedinte al Republicii Moldova. Nicolae Timofti, pana in prezent presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales cu votul a 62 de deputati, in conditiile in care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean.

Un grup de parlamentari comunisti din R.Moldova a depus insa, luni, la Curtea Constitutionala o cerere de examinare a constitutionalitatii scrutinului prezidential.

"Parlamentul nu a respectat prevederile Constitutiei si si-a depasit atributiile. Am sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu incalcarea Constitutiei. Timp de un an Parlamentul nu a avut capacitatea de a alege presedintele si a intrat in ilegalitate", a declarat comunistul Artur Resetnicov.