Un atac cu focuri de arma a izbucnit luni dimineata in fata unei scoli evreiesti la Toulouse (sud-vestul Frantei), provocand moartea a cel putin 4 persoane, dintre care 3 copii, si ranirea grava a altor doua, potrivit politiei si martorilor, relateaza AFP.

Scena atacului armat din ToulouseFoto: Agerpres/AP

UPDATE 4 "Nu putem sa cedam in fata terorii. Barbarismul, ura nu trebuie sa invinga. Republica este mai puternica decat atat. Nu poti sa ucizi copii asa pe teritoriul Republicii fara sa fii facut responsabil. Astazi este ziua unei tragedii nationale", a spus Sarkozy, aflat la scena atacului. El a anuntat de asemenea un minut de reculegere in intreaga tara.

Procurorul din Toulouse, Michel Valet, a descris scena crimei: "A tras in tot ce a putut, copii, adulti, iar unii copii au fost urmariti pana in scoala".

UPDATE 3 Cazul va fi anchetat de procurori anti-terorism.

UPDATE 2 Potrivit procurorului, victimele sunt trei copii cu varstele de 10, 6 si 3 ani, si un barbat de 30 de ani. Potrivit Daily Telegraph, barbatul era tatal celor doi copii mai mici ucisi.

UPDATE Presedintele Nicolas Sarkozy se va deplasa la Toulouse la scoala Ozar Hatorah.

"Voi ajunge la Toulouse in cateva momente. Este o tragedie teribila. Toata Republica franceza este afectata de aceasta drama ingrozitoare", a declarat Sarkozy, care este asteptat sa ajunga la fata locului la 11:30 ora locala, insotit de presedintele Consiliului institutiilor evreiesti din Franta.

Si principalul contracandidat la alegerile prezidentiale, socialistul François Hollande, a anuntat ca se va duce cat mai repede la Toulouse.

In Franta traiesc intre 500.000 si 700.000 de evrei, cea mai importanta comunitate din Europa de vest.

Marele rabin al Frantei Gilles Bernheim, care va merge si el la Toulouse, s-a declarat "ingrozit" si "bulversat" de acest atac.

Autorul a fugit cu o motocicleta, potrivit martorilor, sugerand o eventuala legatura cu motociclistul care a deschis focul asupra unor militari la Toulouse si Montauban saptamana trecuta, atac soldat cu trei morti si un ranit.

Patrcik Rouimi, unul dintre responsabili din randul parintilor, a declarat ca un barbat a deschis focul asupra oamenilor care asteptau in statia de autobuz scolar.

Ministerul de interne a anuntat ca va intari masurile de securitate la scolile evreiesti.

Un soldat in varsta de 30 de ani a fost impuscat mortal intr-o zona rezidentiala din Toulouse in urma cu o saptamana. Alti doi soldati au fost ucisi si un al treilea a fost ranit dupa ce au fost impuscati joi, cand se aflau la un bancomat in orasul Montaouban, la 46 de km de Toulouse.