Favorit pentru investitura republicana, Mitt Romney, a obtinut duminica o victorie rasunatoare in alegerile primare din Puerto Rico, potrivit rezultatelor preliminare citate de presa internationala.

In 34% din circumscriptiile electorale, fostul guvernator de Massachusetts a adunat mai mult de 83% din voturi, a anunat Comisia Electorala de pe insula din Caraibe, sub suveranitate americana de 113 de ani.

Rivalul sau, ultraconservatorul Rick Santorum, a primit doar 8% din voturi, iar fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor Newt Gingrich (2,1%) si Ron Paul (1,2%).

Mitt Romney a revendicat victoria, spunand: "cu o populatie mai mare decat 22 de state, insula contribuie la vitalitatea tarii". Mitt Romney a revendicat victoria, afirmand ca avand "o populatie mai mare decat 22 de state, insula contribuie la modalitatile de vitalizare a tarii".

MittRomneyasteaptasprijinulamaimult de 20 dedelegatipentrunominalizarelaConventiarepublicanaprogramatapentrusfarsitul lunii august, in Florida, unde un candidattrebuie saadune1.144de delegati.