Un atentat cu masina-capcana s-a produs duminica la Alep, al doilea oras ca marime din Siria, provocand moartea a trei persoane si ranirea altor 25, a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), relateaza Mediafax. Incidentul are loc la o zi dupa ce in capitala tarii au avut loc doua atacuri cu masini capcana, soldate cu 27 de morti si 140 de raniti.

Explozie in AlepFoto: Captura Youtube.com

"Trei civili au fost ucisi si peste 25 de persoane au fost ranite in explozia unei masini-capcana in cartierul Souleimaniyeh, din Alep, in apropiere de Securitatea politica", a precizat organizatia neguvernamentala OSDH citata de AFP.

Televiziunea publica siriana a anuntat, la randul sau, "o explozie terorista care a avut loc in spatele PTT din Souleimaniyeh, intre doua cladiri rezidentiale".

"Explozia a provocat un anumit numar de martiri si raniti", a precizat aceasta, difuzand imagini cu cladiri distruse si masini avariate de atentat.

Potrivit lui Mohammad al-Halabi, purtatorul de cuvant al Comitetelor locale ale militantilor din regiunea Alep, explozia a avut loc la ora locala 12:50 (12:50 ora Romanie), in sectorul sediului Securitatii politice si a fost "urmata de tiruri sustinute".

Amintim ca 27 de persoane au fost ucise si alte 140 au fost ranite in cele doua explozii care au avut loc sambata dimineata in Damasc, a declarat ministrul sirian ade Interne Wael al-Halki, citat de televiziunea de stat siriana, informeaza AFP. Oficialul guvernamental a precizat ca majoritatea celor decedati sunt civili.

Televiziunea de stat siriana a mai precizat ca tintele atacului au fost: o unitate a seviciilor de informatii din aviatie si un sediu de politie. Surse din opozitie sustin ca este vorba despre cladiri ale fortelor de securitate. Relatarile televizate au sustin ca exploziile au fost provocate de teroristi.

Exploziile au loc la cateva zile de la aniversarea de un an a revoltei impotriva presedintelui sirian Bashar al-Assad, sub al carui regim, potrivit ONU, si-au pierdut viata mult de 8 000 de persoane.

Vineri au avut loc noi proteste in mai multe orase siriene impotriva regimului lui al-Assad.

De la sfarsitul lui decembrie, mai multe atentate au provocat zeci de morti in Siria, in special la Damasc si Alep (nord), cele doua mari orase ale tarii. Autoritatile si militantii antiguvernamentali isi atribuie unii altora responsabilitatea acestor atacuri.