Un elicopter NATO s-a prabusit, vineri, peste o casa de la periferia capitalei afgane Kabul provocand moartea a 12 soldati turci, care se aflau la bordul aparatului de zbor, si a 4 civili afgani, au anuntat autoritatile turce si afgane citate de Reuters.

Incidentul are loc in contextul unui val de nemultumire, resimtit in randul tarilor partenere NATO, cauzat de costul din ce in ce mai mare al razboiului din Afganistan.

"Douasprezece membri ai personalului nostru militar, aflati la bordul helicopterului, au fost ucisi", a anuntat seful Statului Major turc intr-o conferinta de presa sustinuta la Ankara. Oficialul turc a precizat ca o echipa a fost trimisa la fata locului pentru a investiga incidentul si a afla cauzele.

Fortele de politie afgane au anuntat ca doua femei si doi copii, de la sol, au fost ucisi de prabusirea elicopterului.

Soldatii turci in Afganistan nu participa la operatiuni de lupta, misiunea turca fiind limitata la operatiuni de patrulare.

Turcia are in Afganistan circa 1.800 de soldati. Spre deosebire de alta tari membre NATO, populatia turca a fost mai putin critica la adresa prezentei NATO in Afganistan la acest lucru contribuind si rolul non-combatant al trupelor.