Soferul autocarului care s-a lovit de peretele unui tunel din Elvetia, provocand moartea a 28 de pasageri, dintre care 22 de copii, este posibil sa fi murit la volan in urma unui atac de cord, reiese din analiza anchetatorilor,potrivit Daily Telegraph.

Autocarul implicat in accidentul din ElvetiaFoto: Agerpres/AP

Acestia au exclus deja viteza drept cauza a accidentului si considera ipoteza potrivit careia tragedia, care s-a intamplat pe conditii de vizibilitate si trafic normale, a avut loc din cauza unei probleme de sanatate sau a unei erori umane.

Accidentul a avut loc la scurt timp dupa ce grupul de 52 de elevi si profesori din Belgia si Olanda au plecat spre casa dupa o vacanta petrecuta in statiunea de schi Val d'Annivers din Alpi.

Autocarul a intrat in tunelul Sierre de pe autostrada A9, viteza maxima este 100 km/h, si a lovit din plin peretele exterior din zona stationarii de urgenta, apoi a lovit peretele de la capatul benzii. Mare parte dintre copii purtau centurile de siguranta.

Tunelul este vazut drept unul dintre cele mai sigure, avand doua benzi si sensurile fiind separate, potrivit corespondentului BBC la fata locului.

In accident nu au mai fost implicate alte vehicule.

Premierul belgian Elio di Rupo, care s-a deplasat in Elvetia miercuri, a declarat reporterilor ca este "o zi absolut tragica pentru Belgia". Autoritatile belgiene au anuntat ca vor aduce trupurile neinsufletite a celor 22 de copii si 6 adulti in tara cu ajutorul elicopterelor. Circa 100 de rude ale celor implicati in accident au zburat cu un avion al guvernului in Elvetia.

Alti 24 de copii au fost raniti, unii dintre ei fiind in stare grava. Este cel mai grav accident rutier din Elvetia din ultimele decenii. Printre victime se numara si 7 copii din Olanda. Un german si un polonez se afla printre cei raniti.

"Autocarul nu avea viteza prea mare. Trei ipoteze sunt luate in considerare - mai intai, o problema tehnica; in al doilea rand, sanatatea soferului; si trei, eroarea umana", a declarat procurorul elvetian care conduce ancheta, Olivier Elsig.