Militarul american, presupusul vinovat al masacrului de duminica din provincia Kandahar, in care 16 civili afgani au fost ucisi, a fost transferat din Afganistan, a declarat, miercuri, un purtator de cuvant al Pentagonului, citat de AFP, fara insa sa faca referire la destinatie.

"El a fost transferat in afara tarii, la un alt centru de detentie", a afirmat John Kirby, care a explicat ca armata americana sau coalitia internationala nu dispun de o infrastrcutura a penitenciarelor in Afganistan capabila sa-l preia pe presupusul autor al crimelor.

Militarul american a parasit in mijlocul noptii baza militara din Panjwayi si a ucis 16 persoane din doua sate invecinate, printre victime aflandu-se femei si copii, potrivit primelor date ale anchetei. El a revenit ulterior in baza militara si s-a predat. De asemenea, la trei zile dupa atac, nu se cunosc deocamdata motivele care l-au determinat pe militar sa actioneze sau starea psihiatrica a acestuia.

Intrebat daca militarul american a fost transferat din Afganistan pentru a fi judecat intr-o alta tara, in ciuda cererii parlamentului afgan de a fi judecat public, "in fata poporului afgan", John Kirby a afirmat ca este"prea devreme" pentru a trage o concluzie.