Doua treimi dintre new-yorkezi sunt multumiti cu munca politiei si jumatate dintre acestia nu vad nimic gresit in supravegherea controversata a comunitatii musulmane, conform unui sondaj publicat marti si citat de Mediafax.

Conform acestui sondaj al Universitatii Quinnipiac, 82 la suta dintre new-yorkezi cred ca politia din New York si celula sa antiterorista, infiintata dupa 11 septembrie, au fost eficace in combaterea terorismului.

La modul general, 63 la suta considera ca politia face treaba buna iar 31 la suta nu sunt satisfacuti.

Pe locuitorii New York-ului nu i-au deranjat descoperirile conform carora politia a supravegheat timp de mai multi ani si uneori a indexat comunitatea musulmana, chiar si in moschei sau in universitati. Aceasta atat in oras, cat si in intreg statul New York si in New Jersey, Connecticut si Pennsylvania.

Aproximativ 58 la suta dintre new-yorkezi considera ca politia a actionat in mod corespunzator, doar 29 la suta apreciaza ca aceasta nu a actionat echitabil.

Conform acestui sondaj, 64 la suta dintre locuitorii New York-ului au o parere favorabila despre seful politiei Ray Kelly (25 la suta au o opinie nefavorabila) iar 67 la suta (fata de 27 la suta) au o parere buna despre primarul Michael Bloomberg pentru felul il care lupta impotriva criminalitatii.

De mai multe saptamani, Michael Bloomberg si Ray Kelly au fost criticati, mai ales de organizatiile de aparare a drepturilor civile, pentru supravegherea de catre politie a comunitatii musulmane.

Bloomberg si Kelly au raspuns ca politia nu a facut nimic ilegal.

Sondajul Quinnipiac a fost realizat pe un esantion de 964 de new-yorkezi si prezinta o marja de eroare de 3,2 la suta.