Cu 40 de zile inaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Franta, presedintele francez Nicolas Sarkozy se afla pentru prima data in fruntea sondajelor de opinie, inaintea socialistului Francois Hollande, relateaza AFP.

Potrivit unui sondaj de opinie elaborat de Ifop Fiducial, Sarkozy a fost creditat marti cu 28,5% din voturi fata de 27% din voturi pentru Francois Hollande.

Evenimentul a fost primit cu mare precautie de partile principale implicate, aflate in campanie electorala in Franta. "Nimic nu este jucat, nimic nu este stabilit (...), acesta este doar un balon de spuma", a declarat Sarkozy, in timp ce Francois Hollande i-a indemnat pe sustinatorii sai sa nu se descurajeze si sa nu se lase influentati de sondajele de opinie.

Pe locul trei in cadrul sondajului de opinie se afla candidata de extrema dreapta Marine Le Pen, creditata cu 16% din voturi, care a anuntat astazi ca a reusit sa stranga cele 500 de semnaturi din partea oficialilor locali, necesare in cursa pentru Palatul Elysee.