Armata israeliana a arestat recent mai multi fosti prizonieri palestinieni eliberati in schimbul soldatului Gilad Shalit. Cel mai recent caz este al lui Ezzedine Abou Sneineh, 19 ani, arestat duminica la un baraj militar, in timp ce se intoarcea acasa, in Hebron, afirma Clubul prizonierilor, citat de AFP.

Armata a refuzat sa confirme aceasta ultima informatie.

In data de 8 martie, militarii israelieni l-au arestat pe Khaled Makhamreh, in localitatea autonoma Yatta, la sud de Hebron, in cadrul unei operatiuni in care un palestinian a fost ucis.

In 16 februarie, in apropiere de Jenin, in nordul Cisiordaniei, fusese arestat Hanaa Chalabi, care se afla in prezent intr-o greva a foamei inceputa in urma cu 27 de zile.

Cu doua zile inainte, Aymane Abou Daoud, 35 de ani, membru al Hamas, a fost arestat la Hebron. In 31 ianuarie, armata israeliana il arestase pe Aymane Chawarna, 36 de ani, in localitatea Doura, in apropiere de Hebron.

Israelul a eliberat 1.027 de prizonieri palestinieni in schimbul soldatului Gilad Shalit, eliberat in octombrie dupa peste cinci ani de captivitate in mainile Hamas, in fasia Gaza, in baza unui acord intermediat de Egipt.