Popularitatea presedintelui SUA, Barack Obama a scazut la 41%, in principal din cauza cresterii preturilor la combustibili, in pofida unei imbunatatiri pe piata ocuparii fortei de munca, potrivit unui sondaj publicat luni, cu opt luni inainte de prezidentialele din noiembrie.

In acest sondaj de opinie realizat de New York Times si postul de televiziune CBS, Barack Obama a pierdut noua puncte de la ultimul sondaj de acum o luna, cand avea o cota de popularitate de 50%.

Daca 47% dintre respondenti dezaproba actiunile actualului presedintelui SUA, Barack Obama este de asteptat sa castige insa confruntarea cu cei doi importanti candidati republicani in cursa pentru nominalizare, scrie AFP.

Sondajul de opinie arata ca Barack Obama l-ar invinge pe Mitt Romney (47% fata de 44%), dar si pe RickSantorum (48% fata de 44%).

Presedintele americanarecunoscut in mod repetatcascumpireacombustibilului,care amenintaredresareaeconomicainStateleUnite,afecteaza in mod directnumeroase familiiamericane care lupta inca cu criza economica,dara spus canu arenicio"solutie magica".