Presedintele francez Nicolas Sarkozy a fost nevoit sa ceara scuze unei politiste, dupa ce fiul sau cel mic, Louis, care se amuza cu prietenii sai in curtea Palatului Elysee, a aruncat in ea cu bile, cocoloase de hartie si rosii, cand aceasta se afla la post in fata palatului prezidential, relateaza AFP.

Potrivit unei surse din politie, Louis Sarkozy, in varsta de 15 ani, se amuza joi dupa-amiaza impreuna cu alti doi amici in curtea Palatului Elysee, asa cum fac de obicei.

O prima "bila sau ghemotoc de hartie" a ajuns la picioarele unei politiste care se afla la post in fata institutiei. Femeia a fost apoi tinta unei rosii, dupa care a fost atinsa pe obraz de o a doua bila, dupa cum a relatat sursa din politie.

Angajata politiei a traversat apoi strada si i-a intrebat pe jandarmii de paza in fata portilor de la Elysee de unde ar putea veni proiectilele. Acestia i-au depistat imediat pe responsabili, fiind vorba despre Louis Sarkozy si prietenii sai.

Sursa din politie a confirmat ca presedintele Nicolas Sarkozy i-a "prezentat scuzele sale" politistei, care nu a dorit sa depuna plangere.

Solicitat, Palatul Elysee a refuzat sa faca vreun comentariu cu privire la acest subiect.