Cativa mii de simpatizanti ai opozitiei din Rusia s-au adunat sambata in centrul Moscovei pentru a denunta fraudele de la alegerile prezidentiale din 4 martie, castigate de Vladimir Putin, relateaza AFP.

Mobilizarea pare insa mai mica in raport cu zecile de mii de oameni care defilau in Moscova incepand cu luna decembrie si pana in februarie.

Politia a afirmat intr-un comunicat ca a numarat 3.000 de manifestanti. Potrivit sefului Frontului de Stanga, o miscare de opozitie, citata de agentia Interfax, la protest participa 10.000 de oameni.

Manifestantii aveau pancarte care denuntau fraudele comise de Vladimir Putin si drapele ale diferitelor miscari politice care formeaza eteroclita coalitie de opozitie. Aceasta a organizat dupa alegerile legislative controversate din decembrie o miscare de contestare fara precedent in ultimul deceniu.

"Aceasta putere nu este legitima si ii este frica", a declarat, la inceputul protestului, Vladimir Rijkov, unul dintre liderii miscarii.

"Cerintele noastre nu au fost respectate", a adaugat acesta, solicitand organizarea de alegeri legislative si prezidentiale anticipate.

Vladimir Putin, aflat la putere din 2000, a fost ales presedinte in 4 martie cu aproape 64% din voturi, intr-un scrutin marcat de numeroase fraude, potrivit opozitie si observatorilor independenti.¬

UPDATE Un lider al opozitie si circa zece protestatari au fost arestati

Liderul Frontului de Stanga, Serghei Udaltsov, a fost arestat, alaturi de aproximativ zece manifestanti.

Acestia incercau sa se indrepte spre piata Puskin, la finalul protestului autorizat de la Moscova, care a reunit intre 10.000 si 25.000 de oameni.

Fortele politiei au intervenit in apropierea bulevardului Noul Arbat.