Doisprezece palestinieni au fost ucisi si alti 20 raniti, majoritatea acestora combatanti, in urma unor raiduri aeriene israeliene intensive asupra Fasiei Gaza, au anuntat sambata dimineata autoritatile palestiniene locale, transmite AFP.

UPDATE: Alti doi palestinieni au fost ucisi sambata, intr-un nou atac aerian al aviatiei israeliene in sudul Fasiei Gaza, ridicand la 14 numarul persoanelor ucise in enclava palestiniana incepand de vineri.

Cei doi oameni au fost loviti in timp ce circulau cu motocicleta in orasul Khan Younis. Unul a fost ucis pe loc, iar celalalt se afla in stare de moarte clinica, a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta din Gaza.

Totodata, cel putin patru israelieni au fost raniti din cauza tirurilor de proiectile provenite din Gaza in sectorul Eshkol (sudul Israelului), conform serviciilor de salvare israeliene.

Potrivit armatei israeliene, 40 de rachete si obuze de "toate tipurile" au lovit vineri teritoriul Israelului, provenind din enclava palestiniana.

Aceasta escaladare a violentelor - cea mai sangeroasa incepand cu sfarsitul lunii octombrie 2011 - a urmat "eliminarii vizate" a secretarului general al gruparii radicale "Comitetele de rezistenta populara" (CRP), Zouheir al-Qaissi, si a unui alt membru al gruparii, Mahmoud Hanani, ucisi vineri de un raid israelian care a vizat masina in care se aflau, la vest de orasul Gaza.

Un al doilea raid, in estul orasului Gaza, a ucis trei luptatori membri ai Brigazilor Al-Qods, aripa militara a unei alte miscari radicale, Jihadul Islamic.

Sapte alti membri ai Brigazilor Al-Qods, inclusiv doi comandanti locali, au fost ucisi ulterior, in timpul unor atacuri aeriene - unul in plin centrul orasului Gaza -, conform Jihadului Islamic.

Cel putin 20 de localnici din Gaza, intre care si un jurnalist al agentiei de presa palestiniene Ma'an, au fost raniti in timpul raidurilor aeriene, care s-au succedat fara intrerupere in timpul noptii de vineri spre sambata, potrivit serviciilor de urgenta din Gaza.